19 april 2007

Ut med Ronja, inn med Petter

Jeg har tidligere skrevet om min fadderkatt Ronja. Hun var hjemløs og ble tatt hånd om av Dyrebeskyttelsen. Historien om røverdatteren endte godt, for hør bare hva det sto i brevet jeg fikk nylig:

«Ronja har kommet hjem igjen. Hun hadde et øremerke som viste at hun hadde bodd i Bergen, men der var det ingen med det navnet lenger. Etter intenst detektivarbeid, fant vi eieren i Voss. Vi ringte til ham, og mannen ble overlykkelig. Han hev seg i bilen og kom og hentet katten. Den hadde vært borte siden i fjor sommer, da det var noen i Oslo som skulle passe den. De hadde annonsert og hengt opp plakater, men ikke fått noen svar.»

Visst var det en liten solskinnshistorie fra hverdagen?

Med brevet fulgte det også med et bilde av min nye fadderkatt. Han heter Petter. Om Petter står det å lese: «Petter fulgte etter noen gutter til Sogn Studentby, der han gikk ute og hylte et par døgn. Da var det noen som tok ham inn, og de hengte opp masse plakater i hele strøket. Men ingen eier meldte seg. Han er litt engstelig, og ønsker seg et hjem hos godt voksne mennesker.»

Ved å betale 50 kroner i måneden kan man fjernadoptere en hjemløs katt. Mer informasjon om dette fins hos Dyrebeskyttelsen Oslo og Akershus.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Godt å høre at det gikk bra med Ronja. En liten solskinnshistorie.
Siv

johnny sa...

Låter som ett bra sätt att använda sina pengar jorid. skön läsning!

Jill sa...

Utrolig særegen nese på han Petter! Så bra at det ordnet seg for Ronja :-)

Jorid sa...

Siv: Ja, her gikk det som i eventyret :-)

Johnny: Ja, dette klarer man – selv med svenske lønninger ;-)

Jill: He-he, ja jeg syns i grunnen Petter ser ganske skummel ut...

JULIE K sa...

Å så koselig en historie da. Ja iblant finner man eierne, men ofte må det litt leting til og det er jo veldig spennende. Vi fant eierne til en som hadde vært borte i 1,5 år. Eierne trodde jo nesten ikke det var sant da man fant dem. Så godt du hjelper med mnd beløp. Neste helg har vi loppemarked for vår forening, så nå holder jeg på med å samle inn lopper : )

Katrine K sa...

Kjempefin katt, han Petter,-og så deilig at det ordnet seg for Ronja og eieren! En fantastisk kattehistorie fra virkeligheten!

Jorid sa...

Julie: Så bra at det noen ganger går godt til slutt :-) Håper dere får inn mange penger på loppemarkedet!

Katrine: Tenker Ronja er glad tiden i tigerstaden er over :-)