30 september 2009

Svensk inspirasjon

De svenske bloggejentene som til sammen utgjør Bokhora har nylig gitt ut et 80 sider langt magasin: Album. Her er både korte tekster og lengre artikler og intervjuer, samt lesetips. Stoffet er nyskrevet, og altså ikke hentet fra bloggen deres.

I Album kan vi blant annet lese om hvordan noen nå etablerte forfattere reagerte da de fikk beskjeden om at debutromanen deres var antatt, og om hva som kan skje når man som voksen forsøker å finne igjen sin barndoms fiktive heltinne (i dette tilfellet Anne fra Bjørkely). Her er en artikkel om bokomslag, om måter å sortere bøker på i bokhyllen, om alle de merkelige tingene som kan brukes som bokmerke - og mye mer. Lekker layout bidrar til lesegleden.


Magasinet Vi läser er ute med sin tredje utgave, og for oss som er opptatt av svensk litteratur er dette en drøm av et blad. Det er ikke å få kjøpt i løssalg i Norge, men det går heldigvis an å abonnere.

I denne utgaven er det blant annet omfattende intervjuer med Sofi Oksanen (aktuell på norsk med Stalins kyr) og Jonas Hassen Khemiri, som også er oversatt til norsk. Her er artikler om blogging, om lesesirkler, om indisk litteratur, om Charles Darwin - og mye morsomt småstoff. Noe for enhver smak, og med spennende innfallsvinkler.

Vi läser kommer med fire utgaver i året.

Ingen kommentarer: