13 mars 2011

Litt i letteste laget

Vi er mange som liker Kate Morton-aktige bøker, og vi kan glede oss over stadige tilsig til sjangeren. En av dem som prøver seg er Katherine Webb. Ikke alle “kopier” er like gode, og Webbs The Legacy plasserer seg midt på treet. Slett ikke dårlig, men ikke kjempegod.

I denne romanen møter vi de to søstrene Erica og Beth Calcott som kommer tilbake til det store, gamle huset der de tilbrakte sommeren da de var barn. De har gode minner herfra, men en uhyggelig hendelse har også satt sitt preg på dem.

Det er i forbindelse med den ikke altfor hyggelige bestemorens død at søstrene vender tilbake. Når Erica begynner å gå gjennom eiendelene til bestemoren, avsløres etter hvert familiens hemmeligheter. Parallellhistorien, som for en stor del er lagt til Amerika, foregår på begynnelsen av 1900-tallet.

Historien fra nåtiden er den sterkeste. Her greier forfatteren å skape både troverdige personer og en fin fortelling som berører leseren. Fortidshistorien griper ikke like godt, og føles dermed mindre ekte og inderlig. Når det er sagt, holder The Legacy absolutt mål som uforpliktende underholdning.

Like god som Hothouse Flower (som jeg blogget om her) er den imidlertid ikke.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei! Ville bare si at jeg liker bloggen din så utrolig godt! Du skriver så gode bokanmeldelser at jeg ofte legger bøker som du har blogget om rett på ønskelisten. Jeg er også en stor fan av Kate Morten og leter etter bøker som ligner hennes, så her har denen bloggen vært til stor hjelp. Tusen takk!

Jorid sa...

Så utrolig hyggelig tilbakemelding å få - tusen takk :-)