08 juni 2011

Men notatbøkene mine får du aldri

Jeg har flere svakheter, men en av de aller største er notatbøker i ulike farger og fasonger. Det er nærmest blitt en mani, for jeg kjøper mange, mange flere enn jeg trenger. De er søte, rare, fine, store, små og jeg klarer ikke å la være å kjøpe. Noen er så fine at jeg vegrer meg for å besudle dem med mine prosaiske skriblerier. Men de fleste blir “bruksbøker” når det kommer så langt som til at jeg tar dem i bruk.

Og hva bruker jeg så notatbøkene til? Jeg har alltid likt å skrive for hånd, og dermed finnes det ganske mange bruksområder. I noen år har jeg ført “logg” over bøker jeg har lest, der jeg skriver noen setninger om hva jeg syns om boka. Til det formålet er det best med de små bøkene, én liten side til hver leste bok.

Den minste notatboken er 7 x 9 cm, og her samler jeg på fine, rare, gamle ord. Her står det for eksempel “skarlagensfeber” og “snusfornuft”. Kanskje kommer de til nytte en vakker dag. Jeg har én til å skrive ned fine dikt og sitater i, mens en annen er forbeholdt kuriosa jeg finner her og der, blant annet pussige avisnotiser jeg limer inn. Som den om politihunden som forspiste seg i sjokoladefabrikken, eller den om matematikkprofessoren i Zagreb som lå fastklemt under en bokstabel i tre dager. Fascinasjonen for svenskenes variasjon når det gjelder symboler i dødsannonsene har resultert i at jeg har limt inn 21 ulike kattemotiver jeg har klipt ut fra svenske aviser (jeg har sluttet nå).

Jeg har alltid en notatbok i veska. Den skal helst være ca. 12 x 17 cm, ha strikk rundt og lomme bak. Den inneholder diverse notater, tips om ditt og datt, tanker og tullball. Den fungerer også som reisedagbok når jeg er på ferie, og i tillegg til å skrive, klistrer jeg inn pengesedler, billetter og lignende. På jobben har jeg en egen notatbok. Den inneholder både rosende ord og sukk og stønn – alt relatert til manus jeg har lest. Her noterer jeg også boktitler jeg vil se nærmere på, og jeg skriver ned adresser til nettsteder jeg pleier å sjekke. Notater fra møter har også sin naturlige plass her.

Men de aller fleste bøkene venter fortsatt på at noen skal fylle de hvite, fine sidene…

(Savner "gamlebloggen", derfor denne dobbeltpubliseringen...)

6 kommentarer:

Ord i landskap sa...

Hi hi, så artig å se at flere har samme notisbok-lidenskap. I fjor høst var jeg i England, og fant ei dagbok fra Paperblanks. Jeg hadde aldri hørt om dem før, men de lager helt fantastisk fine dagbøker, kalendre, notisbøker osv.
Bøker er vakkert! Ha en flott dag, hilsen Lill-Karin.

annemarie sa...

Flotte bøker. Har selv en hang til å kjøpe fine notatbøker. Godt å se at andre også har denne "lidenskapen"

knirk sa...

Jeg har skrevet ut så mange sånne bøker! De er så fine, og må alltid ha med. Jeg liker de med magneter! Og de med sterke farger. Eller egentlig bare røde. Ikke andre farger.

Jorid sa...

Lill-Karin: Veldig hyggelig når andre har samme lidenskap :-) Paperblanks er blant favorittene, og de er (altfor...) flinke til å komme med nye mønstre.
Ha en flott dag, du også!

Anne Marie: Velkommen i klubben, det er en fin lidenskap å ha :-)

Knirk: Likte resonnementet ditt her :-) Tipper det er mye artig å lese i de bøkene dine!

cathrinestraumann sa...

Hei, jeg lurte på om du hadde noen tips om hvor man får tak i de fine bøkene nå, sånne som du hadde på bildet liksom ? <3 samler stort på bøker selv og bruker det til det samme som duh omtrent. Har pleid og kjøpe bøker på postkontorene der de har hatt fine bøker, men nå har de sluttet og selge dem, og det er så deprimerende at jeg ikke får tak i sammen fine bøker med farger og krims klrams på , kult om du har noen tips om hvor du pleier og gå og hanle, gjerne nettbutikker også som er bra, takk på forhånd om du gidder og ta deg til og svare på dette.
mvh cathrine

Anonym sa...

Jeg har også en slik "avhengighet". MÅ kjøpe men har egentlig ikke noe å skrive..